Ga terug
+ servings

Bladerdeeghapje met brie en cranberries

Totale bereidingstijd 00uur:30 minuten
Voorbereidingstijd 00uur:10 minuten
Bereidingstijd 00uur:20 minuten
Afdrukken Pin recept

Rate het recept hier

Nog geen beoordelingen
10 hapjes

Ingrediënten

  • 1 vel bladerdeeg
  • 10 eetlepels cranberrycompote zelfgemaakt of uit de winkel
  • 1 spie brie

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Haal het bladerdeeg pas uit de koelkast als je klaar bent om er mee te gaan werken.
  • Rol het bladerdeeg uit. Afhankelijk van hoe groot je vel bladerdeeg precies is, ga je het in rechthoekjes snijden. Het is de bedoeling dat elk rechthoekje, wanneer het dubbel wordt geplooid, ongeveer een vierkant vormt. Ik sneed mijn vel eerst doormidden en dan in 10 rechthoekjes.
  • Leg een paar rechthoekjes op een bakplaat, maar zorg dat ze niet te dicht op elkaar liggen.
  • Leg op elk vierkantje bladerdeeg een stukje brie en doe er een klein theelepeltje cranberrycompote op. Let op dat je het bladerdeeg niet te rijkelijk belegt, anders krijg je de hapjes niet meer dicht!
  • Neem de kant van het bladerdeeg dat niet belegd is en vouw het over de vulling.
  • Neem nu een klein vorkje en maak kleine afdrukjes rondom het bladerdeeg zodat de vulling helemaal afgesloten wordt.
  • Bestrijk de hapjes eventueel met een beetje melk zodat ze extra mooi bruin worden.
  • Bak in de oven voor ongeveer 20 minuten tot de hapjes goudbruin zien.

Heb je dit recept al eens geprobeerd?

Laat ons weten wat je ervan vond!