Go Back

Aardappel gratin met spruitjes

Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 1 kg spruitjes
  • 500 g krieltjes voorgekookte zonder schil is het gemakkelijkst
  • een paar verse takjes tijm

Voor de saus

  • 250 ml light room
  • 100 g belegen gemalen kaas
  • 1 eetlepel mosterd
  • een handjevol broodkruimels optioneel

Instructies

  • Snij de onderkant van de spruitjes en snij ze doormidden. Kook de krieltjes voor als je ze niet voorgekookt kocht.
  • Doe een scheutje olijfolie in een pan en bak de spruitjes en aardappelen in 10 minuten beetgaar en goudbruin in een pan met hoge zijden. Rits er ook de tijm onder en roer regelmatig om om aanbranden te voorkomen. Gaan de spruitjes wat kleven aan de bodem van de pan? Giet er dan een scheutje water bij. Kruid met peper en zout.
  • Verwarm ondertussen de oven voor op 180°C.
  • Doe de eetlepel mosterd bij de spruitjes en schep om. Schenk dan de room erbij en bijna alle kaas.
  • Doe de spruitjes met de saus in een ovenschaal. Verdeel de rest van de kaas (en eventueel de broodkruimels) erbovenop.
  • Zet de ovenschotel in de oven voor 15-20 minuten tot de bovenkant goudbruin is.
  • Serveer meteen!