Recept afdrukken
4.75 van 4 stemmen

Thaise Noedelsoep

Porties: 4 personen

Ingrediƫnten

  • 1 stuk gember ter grootte van een duim
  • 800 g Thaise gesneden wokgroenten ik had een mix van prei, rode ui, paprika rode peper
  • 1 el miso pasta
  • 2 bouillonblokjes
  • 400 ml kokosmelk (1 blik)
  • 125 g eiernoedels
  • 1 limoen meer als je fan bent van limoen

Instructies

  • Schil de gember en rasp of snij zo fijn mogelijk.
  • Zet een soeppot op middelhoog vuur. Fruit de gember aan in een beetje olijfolie. Bak je kip of een andere vleessoort? Doe dit dan nu en bak rondom bruin.
  • Voeg na 1 minuut de wokgroenten toe en roerbak voor 2-3 minuten.
  • Voeg de miso pasta toe en roer goed om.
  • Voeg dan de bouillonblokjes toe, samen met het blik kokosmelk. Vul het blik nog drie keer met water (kokend om sneller klaar te zijn) en breng de soep aan de kook.
  • Laat 10 minuutjes koken en voeg dan de noedels toe en kook volgens de instructies. Wordt er door de noedels te veel water opgenomen? Doe er dan nog wat extra water bij.
  • Snij de limoen door midden en pers het sap uit de bij de soep. Proef even en kruid indien nodig met peper, zout en eventueel sojasaus.
  • Serveer de soep meteen, eventueel met een limoenschrijfje, wat sesamzaadjes of geroosterde uitjes erbovenop.