200grampure chocoladevoor 100% plantaardig kies zeker vegan pure chocolade
Voor de taartbodem
Smelt de kokosolie. Doe deze samen met de rest van de ingredienten voor de bodem in een kom en meng goed met een houten lepel tot een glad geheel. Neem je taartvorm en verdeel het mengsel. Druk goed aan, met de vingers werkt het beste. Werk het deeg ook naar boven aan de zijkanten. Zet in de koelkast terwijl je de vulling maakt.
Voor de taartvulling
Warm de kokosroom op in een pannetje tot net onder kookpunt.
Draai het vuur uit en voeg de chocolade toe (hak eerst fijn als je repen gebruikt). Laat 30 seconden gewoon staan en roer dan glad.
Verdeel de vulling over de taartbodem en zet minimaal 3 uur in de koelkast.
Haal de taart pas net voor het serveren uit de koelkast. Hij is dan zeker stevig genoeg om te snijden.
*Voor een chocoladekorst, vervang 20g van het amandelmeel door 20g cacaopoeder.