Recept afdrukken

Burrata met geroosterde druiven

Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 500 gram blauwe druiven pitloos
  • 2 bollen burrata of gebruik buffelmozzarella
  • een handjevol pistachenoten
  • handjevol verse basilicum

Voor de marinade:

  • 2 eetlepels rodewijnazijn
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 teentje knoflook
  • 1 theelepel basterdsuiker
  • 2 theelepels venkelzaad

Instructies

  • Rooster het venkelzaad in een droge pan op laag vuur voor 2-3 minuten. Schud regelmatig zodat de zaadjes niet aanbranden.
  • Pel ondertussen de knoflook en pers hem fijn.
  • Doe de helft van het venkelzaad in een grot kom, samen met de knoflook, azijn, olijfolie, suiker en kruid goed af met peper en zout. Meng goed en voeg de druiven toe.
  • Dek de kom af en zet in de koelkast voor minimaal 10 minuten, maar dit kan gerust een nachtje staan.
  • Ben je klaar voor serveren? Zet dan een pan op hoog vuur en doe de druiven met de marinade in de pan. Laat ze zo’n 2-3 minuten bakken. Draai ze regelmatig om. De marinade zal ondertussen wat indikken.
  • Hak de pistachenoten samen met het overgebleven venkelzaad fijn in de hakmolen.
  • Serveer de burrata op en groot bord en verdeel rond de kaas de druiven. Schep wat van de marinade over de kaas en verdeel er de pistachenoten over. Scheur de takjes basilicum nonchalant over het gerecht en dien op. Iedereen kan zelf opscheppen.

Notities

Ik bedacht dit receptje niet zelf maar baseerde me op een gerecht uit Simple van Ottolenghi. Ik paste het recept aan zodat het helemaal Kokerellen-proof werd maar alle credits voor deze overheerlijke combinatie gaan naar deze topchef!