Recept afdrukken

Romige pasta met pompoen en spek

Porties: 4 personen

Ingrediƫnten

  • 1 kleine butternut pompoen of een halve grote
  • 3 teentjes look
  • 200 ml light room of roomkaas of ricotta
  • een handjevol verse tijm
  • 360 g pasta
  • 150 g baby spinazie
  • 150 g (kalkoen)spek
  • Parmezaanse kaas voor serveren

Instructies

  • Schil de butternut en snij in blokjes van ongeveer 1 op 1 centimeter.
  • Snij het spek in fijne stukjes (als je geen blokjes kocht) en bak ze in een droge pan krokant. Zo'n 3-5 minuten. Haal het spek uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
  • Maak de pan met een keukenpapiertje proper en voeg er een theelepel olijfolie aan toe. Bak de pompoen op middelhoog vuur, samen met de afgeritste tijmblaadjes, voor 4-5 minuten.
  • Schil ondertussen de teentjes look en snij fijn.
  • Doe de look bij de pompoen en bak tot de blokjes gaar zijn. Zo'n 2-3 minuten.
  • Breng ondertussen water aan de kook en kook de pasta volgens de instructies. Voeg de laatste 30 seconden de babyspinazie toe.
  • Giet de pasta af maar hou een beetje van het pastawater bij.
  • Doe de pasta met spinazie bij de pompoen en voeg ook het spek toe. Roer de room samen met een kopje pastawater onder het mengsel.
  • Serveer de pasta meteen en verdeel er eventueel Parmezaanse kaas over.