4 personen
Ingrediënten
Voor de rijst
- 200 g rijst
- 1 bouillonblokje
- 1 blik tomatenblokjes
- 1 pak (380g) HAK kikkererwten
- 1 ui optioneel
- 2 teentjes look optioneel
- 1 grote aubergine
- 1 eetlepel gedroogde oregano
- 1 eetlepel gemalen komijn
- 50 g zwarte olijven
Voor de paprika's
- 4 rode paprika’s
- Een handvol verse peterselie
- 50 g feta laat weg voor 100% vegan
Voor de paprika’s
Verwarm de oven voor op 200°C.
Snij de paprika’s doormidden en haal het membraan en de zaadjes weg. Smeer de paprika’s in met een scheutje olijfolie en kruid met peper en zout. Leg op een bakplaat met de gesneden kant naar boven.
Bak de paprika’s in de oven voor 20 minuten. Maak ondertussen de rijst. Merk je dat er veel vocht uit de paprika’s komt tijdens het bakken, kan je ze voor het vullen leeggieten.
Voor de rijst
Snij de ui, aubergine en look fijn.
Zet een grote pan met hoge zijden op middelhoog vuur. Voeg een scheutje olijfolie toe en bak de ui, aubergine en look voor 2 minuten voor wat kleur. Voeg dan de komijn en oregano toe en bak 2 minuten mee.
Voeg de rijst, de HAK kikkererwten, het bouillonblokje en de tomatenblokjes toe samen met 800 ml kokend water (als je voor 4 personen maakt, voor 2 personen is het 400 ml).
Breng aan de kook en draai het vuur laag zodat het water net pruttelt. Kook al roerend voor 10 minuten tot de rijst gaar is en het water bijna volledig is opgenomen. (Staat je vuur wat harder, dan verdampt het water sneller. Voeg eventueel een extra scheutje toe als de rijst droog gekookt maar nog niet helemaal gaar is).
Snij de zwarte olijven grof en roer onder de rijst.
Haal de paprika’s uit de oven en vul met de rijstvulling. Werk af met verkruimelde feta en zet eventueel nog 5 minuten in de oven om de kaas te laten smelten en kleuren. Serveer meteen met de verse peterselie.
Heb je dit recept al eens geprobeerd?
Laat ons weten wat je ervan vond!