Ga terug
–+ servings

Romig orzo recept met prei

Totale bereidingstijd 00uur:20 minuten
Voorbereidingstijd 00uur:05 minuten
Bereidingstijd 00uur:15 minuten
Afdrukken Pin recept

Rate het recept hier

4.90 van 19 beoordelingen
4 personen

Ingrediënten

Voor de romige orzo

  • 1 ui
  • 1 teentje look
  • 800 gram fijngesneden prei diepvries of vers
  • 350 gram orzo
  • 800 ml kokend water + 1 bouillonblokje
  • 100 gram gemalen Parmezaanse kaas

Voor de boterham crumble

  • 2 droge boterhammen
  • 1 teentje look
  • 1 eetlepel gedroogde groene kruiden

Voor de crumble (maak dit eerst als je maar 1 pan wil vuil maken)

  • Hak de boterhammen fijn in een hakmolentje tot je fijne broodkruimels krijgt.
  • Doe een scheutje olijfolie in een grote pan en bak de broodkruimels krokant. Kruid met de groene kruiden, peper en zout. Schep de kruimels uit de pan eens ze goudbruin zijn en hou apart voor het serveren.

Voor de romige orzo

  • Snipper de ui fijn en pers de look.
  • Neem een grote pan met hoge zijden en voeg een scheutje olijfolie toe.
  • Bak de ui glazig in twee minuten en bak daarna de look 1 minuut mee.
  • Voeg de fijngesneden prei toe en roer 1 minuutje om.
  • Voeg dan de orzo toe, het kokend water en het bouillonblokje.
  • Breng zachtjes terug aan de kook en laat pruttelen. Roer regelmatig om zodat de orzo niet aan de bodem gaat kleven.
  • Na ongeveer 10 minuten is de orzo gaar. Afhankelijk van hoe hoog je vuur staat kookt het water soms sneller weg, voeg eventueel nog wat extra toe als het pastawater te snel opgenomen wordt door de pasta.
  • Roer op het einde het meeste van de Parmezaanse kaas onder de orzo. Bewaar een beetje voor het serveren.
  • Serveer de orzo met prei meteen met een royale portie van de krokante broodtopping en de resterende Parmezaanse kaas.

Heb je dit recept al eens geprobeerd?

Laat ons weten wat je ervan vond!