Ga terug
–+ servings

Goedgevulde erwtensoep

Totale bereidingstijd 00uur:50 minuten
Voorbereidingstijd 00uur:05 minuten
Bereidingstijd 00uur:45 minuten
Afdrukken Pin recept

Rate het recept hier

4.34 van 9 beoordelingen
8 personen

Ingrediënten

  • 200 gram baconreepjes laat deze weg voor veggie variant
  • 500 gram groene spliterwten droog
  • 1 rode ui
  • 3 wortelen
  • 1 grote aardappel vastkokend
  • 2 (kip)bouillonblokjes

  • Zet een grote soeppot op middelhoog vuur.
  • Voeg een scheutje olie toe en bak de baconreepjes krokant. Schep ze uit de pot.
  • Schil ondertussen de ui, wortel en aardappel. Snij de ui fijn.
  • Voeg de ui toe aan de soeppot en bak op laag vuur voor 2-3 minuten. Snij ondertussen de wortel en aardappel in grove hapklare stukken.
  • Voeg de aardappel en wortel toe samen met de spliterwten, bouillonblokjes en 2 liter water.
  • Breng zachtjes aan de kook en laat de soep pruttelen voor 40-45 minuten tot de spliterwten platgekookt zijn en ze een gebonden soep vormen. Je hoeft de soep dus niet te blenden.
  • Voeg het merendeel van de spekjes terug aan de soep, verdeel de rest bovenop als garnering. Bak er eventueel wat rookworst bij.
  • De soep dikt enorm in bij het afkoelen, dus voeg gerust extra water toe als er te veel verdampt is tijdens het koken.

Heb je dit recept al eens geprobeerd?

Laat ons weten wat je ervan vond!