Ga terug
+ servings

Rode linzen dahl recept

Totale bereidingstijd 00uur:45 minuten
Voorbereidingstijd 00uur:10 minuten
Bereidingstijd 00uur:35 minuten
Afdrukken Pin recept

Rate het recept hier

5 van 8 beoordelingen
4 personen

Ingrediënten

  • 4 wortels
  • 1 grote zoete aardappel
  • 2 eetlepels (dahl) currypasta*
  • 1 blik kokosmelk 400ml
  • 200 gram rode linzen
  • 200 gram diepvrieserwtjes

Voor de afwerking, optioneel

  • rijst
  • naanbrood
  • verse koriander
  • yoghurt

  • Schil de wortels en aardappel en snij in kleine blokjes. Stoof aan in een stoofpot met een scheutje olijfolie voor zo'n 5 minuten op middelhoog vuur. De groentjes moeten nog niet volledig gaar zijn. Kruid met peper en zout.
  • Voeg de currypasta toe en bak even mee tot je de pasta goed ruikt. Voeg dan de kokosmelk, linzen en 500ml water toe. Breng zachtjes op laag vuur aan de kook. Roer regelmatig.
  • Laat minimaal 20 minuten pruttelen tot alle linzen opengebarsten zijn en de groentjes raar. Neem eventueel een staafmixer en blend ongeveer de helft van een curry voor een smeuïger eindresultaat.
  • Voeg de diepvrieserwtjes toe en laat deze nog een paar minuten doorwarmen. Proef en kruid naar smaak goed af met peper en zout.
  • Serveer de heerlijke dahl curry eventueel met rijst, naanbrood, verse koriander en wat yoghurt.
*Specifieke Dahl currypasta vind je niet in alle supermarkten. Kijk dus gerust voor een alternatief, dit kan een Indiase currypasta zijn naar keuze (ik denk bv. aan tikka massala of butter chicken pasta's) of een Thaise currypasta, die vindt je wel in elke supermarkt. De smaak zal uiteraard anders zijn maar sowieso heerlijk.

Heb je dit recept al eens geprobeerd?

Laat ons weten wat je ervan vond!