Ga terug

Speculaasrolletjes

Totale bereidingstijd 00uur:30 minuten
Voorbereidingstijd 00uur:10 minuten
Bereidingstijd 00uur:20 minuten
Afdrukken Pin recept

Rate het recept hier

4.85 van 13 beoordelingen

Ingrediënten

  • 2 rollen/tubes kant-en-klaar croissantdeeg standaard formaat
  • 200 gram speculaaspasta + een beetje voor bovenop

Voor de frosting

  • 100 gram poedersuiker
  • 2-3 eetlepels melk of room
  • 2 speculaasjes

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Haal het deeg uit de verpakking, maar haal de driehoekjes niet uit elkaar. snij per 4 driehoekjes het deeg en leg onder elkaar zodat je een grote rechthoek krijgt. Druk alle gaatjes dicht en maak met je vingers de stukjes deeg aan elkaar.
  • Is de speculaaspasta nog wat vast, zet hem dan 15 seconden in de microgolfoven om de pasta wat vloeibaarder te maken. Verdeel de speculaaspasta gelijkmatig over het deeg.
  • Rol de lange kant op tot een lange worst. Snij eventueel de randjes eraf en snij de rest van het deeg in 8 rolletjes.
  • Les de rolletjes in een ingeboterde ovenschaal en zet in de oven voor 18-22 minuten tot de rolletjes goudbruin zijn.

Voor de frosting

  • Zeef de bloemsuiker als er klontertjes in zitten. Voeg stap voor stap de melk/room toe tot een stevige maar lopende frosting.
  • Laat de speculaasrolletjes zeker 30 minuten afkoelen alvorens de frosting er over te verdelen. Verdeel eventueel bovenop nog wat extra speculaaspasta en wat speculaaskruimels.

Heb je dit recept al eens geprobeerd?

Laat ons weten wat je ervan vond!