Ga terug
+ servings

Garnaalcocktail

Totale bereidingstijd 00uur:15 minuten
Voorbereidingstijd 00uur:10 minuten
Bereidingstijd 00uur:05 minuten
Afdrukken Pin recept

Rate het recept hier

5 van 8 beoordelingen
4 grote porties

Ingrediënten

  • 200 g gepelde garnaaltjes MSC-gecertificeerd
  • 2 tomaten
  • 1/2 de komkommer
  • Een grote handvol verse peterselie
  • 1 roze pompelmoes
  • Krulsla sla frisee, of een andere sla naar keuze

Voor de cocktailsaus:

  • 2 eetlepels mayonnaise
  • 2 eetlepels Griekse yoghurt
  • 1 eetlepel ketchup
  • Een scheutje whiskey optioneel
  • Een paar druppeltjes tabasco optioneel

  • Snij de tomaten in vieren en verwijder de zaadlijsten. Laat de tomaat eventueel even uitlekken op keukenpapier. Schil eventueel de komkommer, snij ook in vieren en verwijder de zaadlijsten. Snij beide groenten in kleine blokjes.
  • Pel de pompelmoes en verwijder het membraan of snij à vif. Snij in kleine blokjes.
  • Hou een paar takjes peterselie apart voor de afwerking, hak de rest fijn. Meng met de komkommer, tomaat en pompelmoes. Kruid af met peper en zout vlak voor serveren.
  • Voor de saus: combineer de ingrediënten en voeg eventueel wat whiskey en tabasco toe naar smaak. Kruid met peper en zout.
  • Beleg je schaaltjes met de krulsla. Schep daarop de gesneden groentjes en een goede lepel van de cocktailsaus. Werk af met de garnaaltjes en decoreer met een blaadje peterselie. Smakelijk!

Heb je dit recept al eens geprobeerd?

Laat ons weten wat je ervan vond!