Ga terug
+ servings

Totale bereidingstijd 00uur:25 minuten
Voorbereidingstijd 00uur:10 minuten
Bereidingstijd 00uur:15 minuten
Afdrukken Pin recept

Rate het recept hier

5 van 4 beoordelingen
12 koekjes

Ingrediënten

  • 150 g boter op kamertemperatuur
  • 100 g pindakaas
  • 150 g kristalsuiker
  • 200 g zelfrijzende bloem
  • (ongezoute) Pindanoten voor bovenop

  • Verwarm de oven voor op 180°C (hetelucht).
  • Doe de boter met de suiker en de pindakaas in een kom. Meng met een spatel tot een glad mengsel.
  • Voeg de bloem toe samen met een snuifje zout.
  • Verdeel het deeg in 12 deegballetjes en druk ze een beetje plat.
  • Leg ze op een bakplaat bekleed met bakpapier en beleg de koekjes met pindanoten. Druk ze een beetje in het deeg zodat ze niet los blijven liggen.
  • De koekjes zetten uit bij het bakken, dus plaats de deegballetjes niet te dicht bij elkaar. Zet de koekjes in de oven voor 14-16 minuten tot de bovenkant goudbruin is.
  • Laat de koekjes afkoelen. Drizzle eventueel wat gesmolten chocolade bovenop indien gewenst.

Heb je dit recept al eens geprobeerd?

Laat ons weten wat je ervan vond!