12 koekjes
Ingrediënten
- 150 g boter op kamertemperatuur
- 100 g pindakaas
- 150 g kristalsuiker
- 200 g zelfrijzende bloem
- (ongezoute) Pindanoten voor bovenop
Verwarm de oven voor op 180°C (hetelucht).
Doe de boter met de suiker en de pindakaas in een kom. Meng met een spatel tot een glad mengsel.
Voeg de bloem toe samen met een snuifje zout.
Verdeel het deeg in 12 deegballetjes en druk ze een beetje plat.
Leg ze op een bakplaat bekleed met bakpapier en beleg de koekjes met pindanoten. Druk ze een beetje in het deeg zodat ze niet los blijven liggen.
De koekjes zetten uit bij het bakken, dus plaats de deegballetjes niet te dicht bij elkaar. Zet de koekjes in de oven voor 14-16 minuten tot de bovenkant goudbruin is.
Laat de koekjes afkoelen. Drizzle eventueel wat gesmolten chocolade bovenop indien gewenst.
Heb je dit recept al eens geprobeerd?
Laat ons weten wat je ervan vond!