Ga terug
–+ servings

Pasta met geitenkaas & parma ham

Totale bereidingstijd 00uur:25 minuten
Voorbereidingstijd 00uur:10 minuten
Bereidingstijd 00uur:15 minuten
Afdrukken Pin recept

Rate het recept hier

5 van 1 beoordeling
4 personen

Ingrediënten

  • 250 g macaroni/farfalle
  • 100 g zachte geitenkaas
  • 1 grote broccoli
  • 120 g Ganda Ham
  • 1 bouillonblokje
  • een handjevol verse basilicumblaadjes

  • Breng een grote pot met water aan de kook.
  • Snij ondertussen de broccoli in hapklare roosjes. Als je de stam schilt, kan je die ook gewoon mee versnijden en gebruiken in dit recept.
  • Voeg het bouillonblokje toe aan het water en kook de pasta volgens de instructies gaar.
  • Zet ondertussen de oven op grillstand. Verdeel de schelletjes Ganda ham over een bakplaat bekleed met bakpapier en zet ze in het bovenste deel van de oven voor 3-4 minuten tot de ham krokant gebakken is.
  • Voeg de broccoli toe zo'n 4 minuten voor de pasta gaar is.
  • Giet alles samen af, maar hou zeker 1 kopje van het kookvocht van de pasta apart.
  • Doe het kookvocht in een kommetje samen met de geitenkaas en meng tot een egale saus. Kruid naar smaak af met peper en zout.
  • Doe de pasta en broccoli terug in de kookpot en voeg de geitenkaassaus toe.
  • Snij de krokante Ganda ham in stukjes en voeg toe aan de pasta.
  • Hak de basilicum fijn en voeg toe net voor het serveren.

Heb je dit recept al eens geprobeerd?

Laat ons weten wat je ervan vond!