4 personen
Ingrediënten
- 250 g macaroni/farfalle
- 100 g zachte geitenkaas
- 1 grote broccoli
- 120 g Ganda Ham
- 1 bouillonblokje
- een handjevol verse basilicumblaadjes
Breng een grote pot met water aan de kook.
Snij ondertussen de broccoli in hapklare roosjes. Als je de stam schilt, kan je die ook gewoon mee versnijden en gebruiken in dit recept.
Voeg het bouillonblokje toe aan het water en kook de pasta volgens de instructies gaar.
Zet ondertussen de oven op grillstand. Verdeel de schelletjes Ganda ham over een bakplaat bekleed met bakpapier en zet ze in het bovenste deel van de oven voor 3-4 minuten tot de ham krokant gebakken is.
Voeg de broccoli toe zo'n 4 minuten voor de pasta gaar is.
Giet alles samen af, maar hou zeker 1 kopje van het kookvocht van de pasta apart.
Doe het kookvocht in een kommetje samen met de geitenkaas en meng tot een egale saus. Kruid naar smaak af met peper en zout.
Doe de pasta en broccoli terug in de kookpot en voeg de geitenkaassaus toe.
Snij de krokante Ganda ham in stukjes en voeg toe aan de pasta.
Hak de basilicum fijn en voeg toe net voor het serveren.
Heb je dit recept al eens geprobeerd?
Laat ons weten wat je ervan vond!