Ga terug
–+ servings

speculaas mousse

Totale bereidingstijd 00uur:15 minuten
Voorbereidingstijd 00uur:00 minuten
Bereidingstijd 00uur:15 minuten
Afdrukken Pin recept

Rate het recept hier

4.50 van 6 beoordelingen
4 personen

Ingrediënten

  • 250 g mascarpone
  • 100 ml slagroom
  • 75 g speculaaspasta
  • 100 g speculaas
  • optioneel: 25g poedersuiker

  • Klop de slagroom stijf.
  • Doe in een kom de mascarpone en roer los samen met de speculaaspasta. Proef even van het mengsel of je het zoet genoeg vindt. Voeg anders wat poedersuiker toe.
  • Schep er met een spatel voorzichtig de slagroom onder.
  • Doe ongeveer 75g van de speculaas in een hersluitbaar zakje en maak ze fijn met een deegroller tot fijne kruimels.
  • Verdeel de kruimels over de bodem van 4 (of 6) glaasjes.
  • Verdeel hierover het mascarpone mengsel.
  • Zet minimaal twee uur in de koelkast.
  • Maak de andere 25g van de speculaas fijn net voor serveren en strooi de kruimels bovenop de vier glaasjes.

Heb je dit recept al eens geprobeerd?

Laat ons weten wat je ervan vond!