Ga terug
+ servings

Kerstmenu: bladerdeeghapje met Faux Gras

Totale bereidingstijd 00uur:30 minuten
Voorbereidingstijd 00uur:15 minuten
Bereidingstijd 00uur:15 minuten
Afdrukken Pin recept

Rate het recept hier

3.67 van 3 beoordelingen
4 hapjes

Ingrediënten

  • 1 vel bladerdeeg
  • 1 potje faux gras
  • 4 tl veenbessenconfituur
  • 10 hazelnoten
  • 1 ei

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Hak de hazelnoten fijn met een hakmes.
  • Rol het vel bladerdeeg uit en steek met een grote serveerring of een kommetje er 4 rondjes uit (diameter ongeveer 20cm).
  • Smeer elk rondje in met een theelepeltje van de faux gras, en leg daarbovenop een theelepel veenbessenconfituur. Werk af met wat van de gehakte hazelnoten.
  • Plooi de zijkanten naar boven en zorg dat het pakketje bovenaan aansluit en dicht is.
  • Steek eventueel met een figuurtje een decoratiestukje uit het restje bladerdeeg. Leg dit op de sluiting van het pakketje om het mooi af te werken.
  • Klop het ei los met een theelepel water en bestrijk hiermee alle pakketjes.
  • Bak ze in de oven voor 13-15 minuten tot ze goudbruin zien. Laat even afkoelen en serveer meteen.

Heb je dit recept al eens geprobeerd?

Laat ons weten wat je ervan vond!