Ga terug
–+ servings

Rode linzen curry met cashew

Totale bereidingstijd 00uur:30 minuten
Voorbereidingstijd 00uur:05 minuten
Bereidingstijd 00uur:25 minuten
Afdrukken Pin recept

Rate het recept hier

5 van 2 beoordelingen
4 personen

Ingrediënten

  • 50 g rode curry pasta
  • 2 el tomatenpasta
  • 1 blik kokosmelk
  • 250 g rode linzen
  • 2 el sojasaus
  • 100 g verse spinazie
  • 2 handjesvol cashewnoten

Voor het serveren:

  • 250 g basmatirijst
  • wat verse koriander/peterselie

  • Kook de rijst volgens de instructies.
  • Zet een grote pot op het vuur met wat olie. Bak hierin de currypasta, samen met de tomatenpuree voor 2-3 minuten om alle smaken vrij te laten komen.
  • Voeg de kokosmelk, rode linzen en 500ml water toe. Bren het geheel aan de kook.
  • Laat de curry zachtjes koken tot de linzen gaar zijn, +- 15 minuten. Wordt het geheel wat te dik kan je nog wat extra water toevoegen.
  • Bak ondertussen de cashewnoten lichtbruin in een pan zonder olie. Hou ze in de gaten, want ze branden snel aan.
  • Voeg zodra de curry gaar is en jouw gewenste dikte heeft de spinazie en sojasaus toe. Schep het geheel goed om zodat de spinazie kan slinken. Proef en kruid eventueel af met wat peper en zout.*
  • Serveer de curry met de gekookte rijst en wat fijngehakte kruiden.
*Soms kan tomatenpasta een zure smaak afgeven aan het eindproduct. Proef je het heel sterk? Dan kan een theelepeltje van je favoriete zoetstof dit oplossen. Voeg bij de curry en roer goed om.

Heb je dit recept al eens geprobeerd?

Laat ons weten wat je ervan vond!