Ga terug
–+ servings

Eenpotsrijst met kip & chorizo

Totale bereidingstijd 00uur:35 minuten
Voorbereidingstijd 00uur:10 minuten
Bereidingstijd 00uur:25 minuten
Afdrukken Pin recept

Rate het recept hier

Nog geen beoordelingen
4 personen

Ingrediënten

  • 320 g rijst
  • 1 ui
  • 2 paprika's ik nam groen & rood
  • 100 g chorizo
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 4 kippenbillen
  • 1 kipbouillonblokje
  • 20 groene olijven
  • Verse peterselie optioneel

  • Snij de ui fijn en de paprika's in reepjes. Snij de chorizo in fijne rondjes en daarna doormidden (in halve maantjes).
  • Zet een grote pot met zware bodem (braadpan) op middelhoog vuur en doe er wat olie in. Zodra de pot warm is, voeg de kippenbillen toe die je rondom met peper en zout kruidde. Bak de kip bruin langs alle kanten. Ze hoeft nog niet gaar gebakken te worden (dat volgt later). Haal de gebruinde uit de pan en bewaar voor later.
  • Voeg de ui, paprika's en chorizo aan de pot toe en bak voor 3 minuten tot de ui glazig is geworden.
  • Voeg de rijst toe, samen met het bouillonblokje, de tomatenblokjes en 1 liter koud water. Kruid met peper en zout. Roer goed door en breng aan de kook.
  • Draai zodra het water kookt het vuur op laag en roer nog eens goed door. Leg de kippenbillen op de rijst en plaats een deksel op de pot. Laat het geheel nu 15 minuten sudderen tot de rijst al het vocht heeft opgenomen en gaar is. Check af en toe of de rijst onderaan niet aanbakt. Is dat het geval, roer dan een paar keer door om dit te vermijden.
  • Voeg op het einde de groene olijven toe en eventueel wat gehakte peterselie. Serveer meteen.

Heb je dit recept al eens geprobeerd?

Laat ons weten wat je ervan vond!