Ga terug
–+ servings

Pittige pasta met champignons en courgette

Totale bereidingstijd 00uur:20 minuten
Voorbereidingstijd 00uur:05 minuten
Bereidingstijd 00uur:15 minuten
Afdrukken Pin recept

Rate het recept hier

5 van 1 beoordeling
4 personen

Ingrediënten

  • 320 g volkorenpasta
  • 1 courgette
  • 250 g kastanjechampignons
  • 2 teentjes look
  • 2 el Dijon mosterd
  • 1 bouillonblokje
  • 3 eetlepels gemalen Parmezaanse kaas*
  • 1/2 de citroen

Voor het serveren:

  • een handjevol pijnboompitjes optioneel

  • Zet een grote pot met water op het vuur samen met het bouillonblokje en breng aan de kook.
  • Kook de pasta volgens de instructies. Reserveer voor het afgieten 1 kop met pasta-bouillonwater voor de saus.
  • Was de courgette en champignons en snij beide in fijne reepjes. Pel en plet de look fijn.
  • Doe wat olie in een pan en bak de look voor 30 seconden lichtbruin. Voeg dan de courgette en champignons toe en bak beetgaar voor 3-4 minuten. Voeg het pastawater toe samen met de mosterd, het sap van de halve citroen en gemalen kaas toe. Kruid het geheel met peper en zout. Laat nog 1 minuutje inkoken.
  • Voeg de pasta toe aan de pan en schep alles goed om. Roer er de pijnboompitjes onder en serveer meteen.
*Ik koos voor de plantaardige variant: edelgistvlokken. Die hebben een heel kaas-/nootachtige smaak. Even lekker als je graag wat meer plantaardig wilt eten!

Heb je dit recept al eens geprobeerd?

Laat ons weten wat je ervan vond!