Zet een grote pot met water op het vuur samen met het bouillonblokje en breng aan de kook.
Kook de pasta volgens de instructies. Reserveer voor het afgieten 1 kop met pasta-bouillonwater voor de saus.
Was de courgette en champignons en snij beide in fijne reepjes. Pel en plet de look fijn.
Doe wat olie in een pan en bak de look voor 30 seconden lichtbruin. Voeg dan de courgette en champignons toe en bak beetgaar voor 3-4 minuten. Voeg het pastawater toe samen met de mosterd, het sap van de halve citroen en gemalen kaas toe. Kruid het geheel met peper en zout. Laat nog 1 minuutje inkoken.
Voeg de pasta toe aan de pan en schep alles goed om. Roer er de pijnboompitjes onder en serveer meteen.
*Ik koos voor de plantaardige variant: edelgistvlokken. Die hebben een heel kaas-/nootachtige smaak. Even lekker als je graag wat meer plantaardig wilt eten!