Ga terug
+ servings

Tagliatelle met geroosterde tomaten & ricotta

Totale bereidingstijd 00uur:20 minuten
Voorbereidingstijd 00uur:05 minuten
Bereidingstijd 00uur:15 minuten
Afdrukken Pin recept

Rate het recept hier

5 van 2 beoordelingen
4 personen

Ingrediënten

  • 400 g tagliatelle
  • 800 g tomaatjes aan de steel
  • 4 teentjes look
  • 1 pot ricotta 200g
  • 1 el gedroogde tijm
  • een handjevol verse basilicum

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Was de tomaatjes en leg ze op een bakplaat of ovenschaal en besprenkel ze met 2 eetlepels olijfolie (meer mag ook als je wat extra vet niet erg vindt). Kruid ze goed met peper en zout en verdeel er de tijm over.
  • Doe er de vier teentjes look bij, maar laat ze nog in hun schil.
  • Zet de tomaatjes in de oven voor 5 minuten.
  • Kook ondertussen water voor de pasta en kook gaar volgens de instructies op de verpakking.
  • Voeg na 10 minuten de ricotta toe aan de ovenschaal door grote lepels ricotta op de tomaatjes te scheppen. Zet opnieuw in de oven, nu voor 10 minuten.
  • Giet de pasta af, maar hou een kopje pasta water bij.
  • Haal de tomaatjes uit de oven en leg de teentjes look even apart om ze wat te laten afkoelen. Zodra je ze kan aanraken, verwijder het vel en prak ze met een vork.
  • Prak ook ongeveer de helft van de tomaatjes met een vork om zo een saus te maken. voeg eventueel wat van het kookwater van de pasta toe om het geheel wat meer te binden.
  • Meng de pasta onder de saus. Je kan kiezen om de ricotta apart op de borden bij te scheppen of om ze mee onder de saus te mengen.
  • Werk de pasta af met wat fijngehakte basilicum. Werk eventueel af met nog wat extra zout en peper.

Heb je dit recept al eens geprobeerd?

Laat ons weten wat je ervan vond!