Ga terug
–+ servings

Kalkoenfilet met mangosalsa & rijst

Totale bereidingstijd 00uur:25 minuten
Voorbereidingstijd 00uur:10 minuten
Bereidingstijd 00uur:15 minuten
Afdrukken Pin recept

Rate het recept hier

5 van 1 beoordeling
4 personen

Ingrediënten

Voor de mangosalsa:

  • 1 rijpe mango
  • 1 rode ui
  • 1 komkommer
  • 1 rode paprika
  • 1 avocado
  • 1 limoen
  • 1 el honing
  • een handjevol verse koriander

Voor de rest:

  • 4 kalkoenfilets ong. 100g per stuk
  • 250 g basmatirijst
  • 4 el chilimixkruiden niet pikant!

Voor de mangosalsa:

  • Snipper de rode ui fijn. Schil en snij de mango in blokjes. Doe hetzelfde met de rode paprika, avocado en komkommer. Verwijder de zaadlijsten zodat de salsa niet waterig wordt. Doe alles samen in een grote kom.
  • Meng de honing met het sap van de limoen en een eetlepel olijfolie (meer of minder kan je aanpassen aan je eigen voorkeur). Kruid met peper en zout.
  • Snij de koriander grof (stengels mogen er ook bij) en voeg toe aan de salsa samen met de dressing. Zet alles goed door elkaar en laat marineren in de koelkast terwijl je de rijst en kalkoen klaarmaakt.

Voor de rest:

  • Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking. Voeg eventueel een bouillonblokje toe om de rijst extra smaakvol te maken;
  • Smeer de kalkoenfilets langs beide kanten royaal in met de kruiden, peper en zout.
  • Bak in een beetje olijfolie ongeveer 4 minuten aan elke kant tot ze volledig gaar zijn. Door de kruiden tonen ze best donker, dat is geen enkel probleem.
  • Serveer de rijst met een kalkoenfilet en een goede schep van de mangosalsa.

Heb je dit recept al eens geprobeerd?

Laat ons weten wat je ervan vond!