Ga terug
+ servings

Italiaanse pastasalade

Totale bereidingstijd 00uur:20 minuten
Voorbereidingstijd 00uur:10 minuten
Bereidingstijd 00uur:10 minuten
Afdrukken Pin recept

Rate het recept hier

5 van 1 beoordeling
6 personen als bijgerecht

Ingrediënten

  • 350 g pasta strikjes
  • 1 rode paprika
  • 150 g halfgedroogde tomaatjes
  • 20 zwarte olijven zonder pit
  • een handjevol babyspinazie
  • een handjevol basilicum

Voor de dressing:

  • 1 teentje look
  • 2 el olijfolie de beste die je kan vinden
  • 1 el wittewijnazijn
  • 1 el Italiaanse kruiden

  • Kook de pasta volgens de instructies. Giet af en spoel af onder koud water om de pasta af te koelen en het plakken tegen te gaan.
  • Snij de rode paprika, tomaatjes en zwarte olijven in kleine blokjes en doe bij de pasta in een grote kom.
  • Hak de spinazie en basilicum fijn en doe ook bij de pasta.
  • Pers het teentje look fijn met een lookpers (of snij erg fijn met de hand) en doe samen met de andere ingrediënten van de dressing rechtstreeks bij in de kom. Meng alles goed door. Vergeet ook zeker niet royaal met peper en zout af te kruiden.
  • Zet in de koelkast tot je klaar bent om te serveren.

Heb je dit recept al eens geprobeerd?

Laat ons weten wat je ervan vond!