Ingrediƫnten
- 4 citroenen
- 6 eieren
- 100 g witte suiker
- 50 g koude boter
Was de citroenen, zest de buitenste schil en pers het sap uit.
Doe de zeste en het sap in een steelpannetje samen met 1 volledig ei en 5 eigelen. Bewaar de eiwitten eventueel in de diepvriezer voor een ander recept.
Voeg ook de suiker toe en zet een gemiddeld vuur aan.
Roer voortdurend voor 5 minuten tot de lemon curd een pudding textuur krijgt. Begin met een klopper (het wordt snel dik) en daarna kan je verder roeren met een spatel.
Giet de lemon curd door een zeef in een kommetje, zodat alle zeste en eventueel stukjes gegaard ei achterblijven in de zeef.
Snij de boter in kleine blokjes en voeg toe aan de curd. Door de hitte zal de boter snel smelten.
Dek de curd af met plastiek folie rechtstreeks op de pudding en zet in de ijskast voor minimaal 2 uur. Daarna kan je hem in een luchtdicht potje bewaren of meteen gebruiken voor een recept.
Heb je dit recept al eens geprobeerd?
Laat ons weten wat je ervan vond!