Ga terug

Zelfgemaakte Lemon curd

Totale bereidingstijd 00uur:20 minuten
Voorbereidingstijd 00uur:05 minuten
Bereidingstijd 00uur:15 minuten
Afdrukken Pin recept

Rate het recept hier

Nog geen beoordelingen

Ingrediƫnten

  • 4 citroenen
  • 6 eieren
  • 100 g witte suiker
  • 50 g koude boter

  • Was de citroenen, zest de buitenste schil en pers het sap uit.
  • Doe de zeste en het sap in een steelpannetje samen met 1 volledig ei en 5 eigelen. Bewaar de eiwitten eventueel in de diepvriezer voor een ander recept.
  • Voeg ook de suiker toe en zet een gemiddeld vuur aan.
  • Roer voortdurend voor 5 minuten tot de lemon curd een pudding textuur krijgt. Begin met een klopper (het wordt snel dik) en daarna kan je verder roeren met een spatel.
  • Giet de lemon curd door een zeef in een kommetje, zodat alle zeste en eventueel stukjes gegaard ei achterblijven in de zeef.
  • Snij de boter in kleine blokjes en voeg toe aan de curd. Door de hitte zal de boter snel smelten.
  • Dek de curd af met plastiek folie rechtstreeks op de pudding en zet in de ijskast voor minimaal 2 uur. Daarna kan je hem in een luchtdicht potje bewaren of meteen gebruiken voor een recept.

Heb je dit recept al eens geprobeerd?

Laat ons weten wat je ervan vond!