8 personen
Ingrediënten
- 250 g oranje linzen
- 2 grote aardappelen
- 6 wortelen
- 2 bouillonblokjes
- 1 ui
- 2 teentjes look
- 1 stukje gepelde gember ter grote van een knikker
Schil de aardappelen en wortelen en snij in hapklare stukjes.
Snij de ui in fijne stukjes, snij ook de gember fijn en pers de look.
Doe wat olijfolie in een soeppot en bak de ui samen met de gember en look voor ongeveer 2 à 3 minuten.
Voeg de wortelen en aardappelen toe en bak nog 2 minuten mee.
Voeg dan de linzen toe, samen met de bouillonblokjes en ongeveer 2 liter kokend water.
Laat 20 - 25 minuten pruttelen tot de linzen en aardappelen gaar zijn. Wordt je soep wat te dik? Doe er dan nog wat extra water bij tijdens het koken.
Heb je dit recept al eens geprobeerd?
Laat ons weten wat je ervan vond!