Ga terug
–+ servings

Wortelpuree met prei, ham & oude kaas

Totale bereidingstijd 00uur:35 minuten
Voorbereidingstijd 00uur:15 minuten
Bereidingstijd 00uur:20 minuten
Afdrukken Pin recept

Rate het recept hier

5 van 1 beoordeling
4 personen

Ingrediënten

  • 1,2 kg kruimige aardappelen
  • 500 g wortelen
  • 3 preistengels
  • 200 g hamblokjes*
  • 100 g oude kaas vb. Oud Brugse
  • 5 takjes tijm of 1el gedroogd

  • Schil de aardappelen en wortelen en snij in hapklare stukken.
  • Zet een grote pot op het vuur, doe hier de aardappelen en wortelen in en zet ze net onder water. Breng aan de kook.
  • Was de preistengels en snij ze doormidden. Snij ze in halve ringetjes.
  • Zet een pan op het vuur en bak in wat olie de prei voor 5-8 minuten samen met de tijm. Kruid met peper en zout.
  • Snij ondertussen de kaas in kleine blokjes.
  • Giet de aardappelen af als je met een vork er makkelijk in kan prikken en pureer met een beetje melk. Kruid af met peper en zout (zout heeft het echt nodig) en verse nootmuskaat moest je het hebben.
  • Voeg de prei toe samen met de blokjes kaas en ham en meng goed.
*Je kan ook spekblokjes gebruiken, deze moet je dan wel nog even bakken.

Heb je dit recept al eens geprobeerd?

Laat ons weten wat je ervan vond!