Ga terug
+ servings

Gezonde banaanmuffins met pindakaas

Totale bereidingstijd 00uur:40 minuten
Voorbereidingstijd 00uur:05 minuten
Bereidingstijd 00uur:35 minuten
Afdrukken Pin recept

Rate het recept hier

Nog geen beoordelingen
12 muffins

Ingrediënten

  • 200 g volkorenbloem*
  • 4 rijpe bananen
  • 150 ml plantaardige melk
  • 4 el pindakaas
  • 1 tl bakpoeder
  • 50 g suiker optioneel**
  • Toppings kan je kiezen: banaanschijfjes noten, chocoladestukjes, ...

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Doe alle ingrediënten in een blender en blendt het geheel tot een gladde massa. Je kan ook de ingrediënten in een kom doen en pureren met de staafmixer of zelfs de bananen prakken met een vork en alles met de hand mengen.
  • Verdeel het mengsel over 12 cupcakeliners in een cupcakepan. Het deeg ging bij mij tot net onder de rand.
  • Zet in de oven voor +-35-40 minuten of tot je tandenstoker droog uit het midden komt.
  • Laat afkoelen (als je zo lang kan wachten).
*Je kan hier mee spelen. Bvb. Half gewone/half volkoren, pattiseriebloem, zelfs speltmeel of glutenvrije bloem zijn een goed alternatief.
**Als je bananen goed bruin zijn, zijn de muffins eigenlijk zoet genoeg zonder.

Heb je dit recept al eens geprobeerd?

Laat ons weten wat je ervan vond!