4 personen
Ingrediënten
Voor de panna cotta:
- 250 ml volle melk*
- 250 ml room*
- 75 g suiker
- 4 blaadjes gelatine
- 1 vanillestokje/1tl vanille-essence
Voor de rabarber topping:
- 2 rabarberstelen
- 75 g suiker
- sap van 1/2de appelsien
Voor de panna cotta:
Doe de room, melk, suiker in een pannetje en breng aan de kook.
Snij het vanille stokje doormidden en schraap met een mes alle zaadjes uit het stokje en doe bij het mengsel. Meng goed door.
Vul een kommetje met koud water en laat hierin de gelatineblaadjes weken tot ze helemaal zacht zijn (5 min).
Draai het vuur uit zodra het mengsel kookt en voeg de gelatineblaadjes toe (eerst uitknijpen!) en mix goed met een klopper om klontjes te vermijden.
Zet 4 potjes klaar en verdeel het mengsel over de potjes. Dek elk potje af met plastiek folie als je geen velletje wil krijgen (maakt eigenlijk niet zoveel uit).
Laat afkoelen in de koelkast voor minimaal 6 uur.
Voor de rabarber:
Verwarm de oven voor op 180°C.
Was de rabarber en snij in kleinere stukjes iets kleiner dan de diameter van de potjes waarin je panna cotta hebt gemaakt.
Doe in een kleine ovenschaal samen met het sap van de appelsien en de suiker. Meng goed door elkaar tot de suiker over de rabarber verdeeld is.
Zet in de oven voor 15 minuten tot de rabarber zacht, maar niet plat gegaard is. Laat afkoelen.
Verdeel het rabarber mengsel over de panna cotta & enjoy!
*Voor een lichter dessert gebruik light room & magere melk.
**Dit recept is gebaseerd op dit recept van Apt. 2B Baking Co.
Heb je dit recept al eens geprobeerd?
Laat ons weten wat je ervan vond!