Ga terug
+ servings

Rabarber panna cotta

Totale bereidingstijd 00uur:30 minuten
Voorbereidingstijd 00uur:10 minuten
Bereidingstijd 00uur:20 minuten
Afdrukken Pin recept

Rate het recept hier

5 van 3 beoordelingen
4 personen

Ingrediënten

Voor de panna cotta:

  • 250 ml volle melk*
  • 250 ml room*
  • 75 g suiker
  • 4 blaadjes gelatine
  • 1 vanillestokje/1tl vanille-essence

Voor de rabarber topping:

  • 2 rabarberstelen
  • 75 g suiker
  • sap van 1/2de appelsien

Voor de panna cotta:

  • Doe de room, melk, suiker in een pannetje en breng aan de kook.
  • Snij het vanille stokje doormidden en schraap met een mes alle zaadjes uit het stokje en doe bij het mengsel. Meng goed door.
  • Vul een kommetje met koud water en laat hierin de gelatineblaadjes weken tot ze helemaal zacht zijn (5 min).
  • Draai het vuur uit zodra het mengsel kookt en voeg de gelatineblaadjes toe (eerst uitknijpen!) en mix goed met een klopper om klontjes te vermijden.
  • Zet 4 potjes klaar en verdeel het mengsel over de potjes. Dek elk potje af met plastiek folie als je geen velletje wil krijgen (maakt eigenlijk niet zoveel uit).
  • Laat afkoelen in de koelkast voor minimaal 6 uur.

Voor de rabarber:

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Was de rabarber en snij in kleinere stukjes iets kleiner dan de diameter van de potjes waarin je panna cotta hebt gemaakt.
  • Doe in een kleine ovenschaal samen met het sap van de appelsien en de suiker. Meng goed door elkaar tot de suiker over de rabarber verdeeld is.
  • Zet in de oven voor 15 minuten tot de rabarber zacht, maar niet plat gegaard is. Laat afkoelen.
  • Verdeel het rabarber mengsel over de panna cotta & enjoy!
*Voor een lichter dessert gebruik light room & magere melk.
**Dit recept is gebaseerd op dit recept van Apt. 2B Baking Co.

Heb je dit recept al eens geprobeerd?

Laat ons weten wat je ervan vond!