Ga terug
–+ servings

Creamy Eenpotspasta met chipolata

Totale bereidingstijd 00uur:20 minuten
Voorbereidingstijd 00uur:05 minuten
Bereidingstijd 00uur:15 minuten
Afdrukken Pin recept

Rate het recept hier

5 van 1 beoordeling
4 personen

Ingrediënten

  • 300 g fusilli pasta
  • 250 g chipolata worstjes
  • 1 grote ui
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 1/2 l melk
  • 100 g gemalen kaas
  • een handvol basilicumblaadjes

  • Zet een grote pot op het vuur.
  • Snij de ui in dunne reepjes en bak in wat olijfolie. Kruid met peper en zout.
  • Snij ondertussen de worstjes in kleine blokjes (zodat het mini gehaktballetjes worden) en voeg ze toe aan de pot.
  • Bak rondom rond bruin (ze hoeven nog niet helemaal gaar te zijn).
  • Voeg de melk toe, samen met 1/2de liter koud water, de pasta, de tomatenblokjes en eventueel een bouillonblokje.
  • Breng aan de kook. Kook voor ongeveer 10 minuten, of tot het meeste van de vloeistof is opgenomen en de pasta gaar is. Blijf regelmatig roeren om plakken te vermijden.
  • Draai het vuur uit en meng er de kaas onder.
  • Snij de basilicumblaadjes in fijne reepjes en verdeel over de pasta bij serveren.

Heb je dit recept al eens geprobeerd?

Laat ons weten wat je ervan vond!