Ga terug
+ servings

Asperges plaattaart

Totale bereidingstijd 00uur:30 minuten
Voorbereidingstijd 00uur:10 minuten
Bereidingstijd 00uur:20 minuten
Afdrukken Pin recept

Rate het recept hier

Nog geen beoordelingen
4 personen

Ingrediënten

  • 1 vel bladerdeeg vierkant
  • 100 g aspergepunten
  • 150 g gruyèrekaas
  • 1 el graantjesmosterd

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Rol de lap bladerdeeg uit en maak met een mes een inkeping 1 cm van de rand zodat je een boord krijgt. Snij niet helemaal door het deeg. Zo gaan de zijkanten mooi naar boven komen.
  • Prik in de rest van het deeg gaatjes met een vork zodat de lucht tijdens het bakken kan ontsnappen.
  • Bestrijk het deeg met de graantjesmosterd.
  • Voeg de gruyèrekaas toe. Verdeel gelijkmatig.
  • Leg daarop de aspergepunten en bestrijk met een beetje olie, doe ook de kanten.
  • Zet in de oven voor 15-20 minuten tot het deeg goudbruin ziet.

Heb je dit recept al eens geprobeerd?

Laat ons weten wat je ervan vond!