4 personen
Ingrediënten
- 400 g kipfilet
- 1 ui
- 1 teentje look
- 1 blik kokosmelk 400g
- 1 brik tomatenpassata 500g
- 2 el currypoeder
- 2 el bruine suiker
Snij de kipfilet in blokjes, de ui in ringetjes en pel de knoflook.
Doe een eetlepel olie in een pan met hoge randen of een braadpot en bak het currypoeder voor 2 minuten.
Pers de look en voeg samen met de ui en kipfilet toe aan de pot. Bak voor twee minuten tot de kipblokjes rondom wat bruin zijn (ze hoeven binnenin niet gaar te zijn).
Voeg de kokosmelk, tomatenpassata en suiker toe en roer goed door. Laat pruttelen voor 30 minuten tot de curry goed is ingedikt.
Serveer met rijst of naanbrood en eventueel wat gehakte pinda's
Heb je dit recept al eens geprobeerd?
Laat ons weten wat je ervan vond!