4 personen
Ingrediënten
Voor het stoofpotje:
- 400 g kippendijfilets in blokjes
- 1 potje tomatenpuree
- 4 zoete aardappels
- 2 pastinaken
- 4 gekookte bietjes
- 1 blik 400g kikkererwten
- 100 g gedroogde abrikozen
- 250 g rijst
Voor de kruiding:
- 1 bouillonblokje
- 1 tl komijnpoeder
- 1 tl korianderpoeder
- 1 tl kaneel
Zet een grote stoofpot met dikke bodem op het vuur en laat heet worden.
Doe er wat olie in en voeg de kipblokjes toe en bak rondom bruin. Kruid met peper en zout.
Schil ondertussen de zoete aardappel en pastinaak en snij in grove stukken. Hoeft niet te fijn.
Voeg de tomatenpuree toe samen met de kruiden (wacht nog even met het bouillonblokje).
Voeg de zoete aardappel, pastinaak en bietjes (ook in stukken) toe en bak even mee zodat het tomatenpuree-kruidenmengsel goed verdeeld is.
Snij de abrikozen in 4 en voeg ze samen met het bouillonblokje en 750ml water toe aan het stoofpotje en breng aan de kook.
Draai het vuur lager en laat zo'n 30 minuten sudderen op middelvuur. Roer af en toe zodat de onderkant niet aanbakt.
Zet ondertussen water op voor de rijst en kook volgens de instructies.
Spoel de kikkererwten en voeg ze als laatste toe en laat nog even mee doorwarmen.
Heb je dit recept al eens geprobeerd?
Laat ons weten wat je ervan vond!