Ga terug
–+ servings

Stoofpotje met wintergroenten

Totale bereidingstijd 00uur:45 minuten
Voorbereidingstijd 00uur:15 minuten
Bereidingstijd 00uur:30 minuten
Afdrukken Pin recept

Rate het recept hier

Nog geen beoordelingen
4 personen

Ingrediënten

Voor het stoofpotje:

  • 400 g kippendijfilets in blokjes
  • 1 potje tomatenpuree
  • 4 zoete aardappels
  • 2 pastinaken
  • 4 gekookte bietjes
  • 1 blik 400g kikkererwten
  • 100 g gedroogde abrikozen
  • 250 g rijst

Voor de kruiding:

  • 1 bouillonblokje
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1 tl korianderpoeder
  • 1 tl kaneel

  • Zet een grote stoofpot met dikke bodem op het vuur en laat heet worden.
  • Doe er wat olie in en voeg de kipblokjes toe en bak rondom bruin. Kruid met peper en zout.
  • Schil ondertussen de zoete aardappel en pastinaak en snij in grove stukken. Hoeft niet te fijn.
  • Voeg de tomatenpuree toe samen met de kruiden (wacht nog even met het bouillonblokje).
  • Voeg de zoete aardappel, pastinaak en bietjes (ook in stukken) toe en bak even mee zodat het tomatenpuree-kruidenmengsel goed verdeeld is.
  • Snij de abrikozen in 4 en voeg ze samen met het bouillonblokje en 750ml water toe aan het stoofpotje en breng aan de kook.
  • Draai het vuur lager en laat zo'n 30 minuten sudderen op middelvuur. Roer af en toe zodat de onderkant niet aanbakt.
  • Zet ondertussen water op voor de rijst en kook volgens de instructies.
  • Spoel de kikkererwten en voeg ze als laatste toe en laat nog even mee doorwarmen.

Heb je dit recept al eens geprobeerd?

Laat ons weten wat je ervan vond!