Ga terug
+ servings

Chocoladetaart met 4 ingrediënten (glutenvrij)

Totale bereidingstijd 00uur:50 minuten
Voorbereidingstijd 00uur:10 minuten
Bereidingstijd 00uur:40 minuten
Afdrukken Pin recept

Rate het recept hier

5 van 1 beoordeling
8 personen

Ingrediënten

  • 250 g pure chocolade
  • 100 g witte suiker
  • 100 g boter
  • 6 eieren

  • Verwarm de oven voor op 140°C en vet een springvorm (ong. 20cm diameter) goed in met boter.
  • Breek de chocolade in stukken en doe samen met de boter in een hittebestendige kom.
  • Smelt in de microgolf met intervallen van 30 seconden, roer tussendoor. Laat wat afkoelen.
  • Scheid de eieren en doe de eigelen bij het chocolademengsel en meng goed door.
  • Doe de eiwitten in een kom en klop tot een luchtig geheel. Voeg dan beetje bij beetje de suiker toe tot de eiwitten stijf zijn (je kan de kom ondersteboven houden).
  • Voeg een schep van het eiwitmengsel en roer goed door het chocoladedeeg.
  • Neem nu een spatel en vouw de rest er voorzichtig onder om het deeg luchtig te houden.
  • Bak de taart 40-45 minuten in de oven tot de bovenkant licht begint te scheuren.
  • Laat afkoelen en serveer met een lichte laag poedersuiker voor extra fancy-ness

Heb je dit recept al eens geprobeerd?

Laat ons weten wat je ervan vond!