Ga terug
+ servings

Quiche met gekarameliseerde ui, ricotta & tomaat

Totale bereidingstijd 00uur:45 minuten
Voorbereidingstijd 00uur:15 minuten
Bereidingstijd 00uur:30 minuten
Afdrukken Pin recept

Rate het recept hier

Nog geen beoordelingen
1 grote quiche

Ingrediënten

  • 1 lap bladerdeeg uit de koeling
  • 2 grote uien drie kleinere
  • 150 g kerstomaatjes
  • 8-10 eieren afhankelijk van je vorm
  • 1 pot ricotta
  • een paar verse takjes tijm

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Snij de uien in ringen en bak in een pan met wat olie op middelhoog vuur voor ongeveer 5 minuten tot ze zacht en wat zoeter worden.
  • Voeg de helft van de tijm (fijngesneden) toe aan de ui en bak mee. Voeg ook wat zout toe om het proces sneller te laten gaan. Laat nadien wat afkoelen.
  • Leg ondertussen de lap bladerdeeg in je vorm en zorg dat hij overal goed tegen de kant ligt. Prik met een vork gaatjes in de bodem.
  • In een kom, meng de eieren met flink wat peper en zout en de rest van de tijm. Doe de pot ricotta erbij en zet onder elkaar, maar zorg dat er nog wat brokken overblijven van de kaas. Dit is extra lekker!
  • Verdeel de iets afgekoelde ui over de bodem van de bakvorm en verdeel hierover het ricotta-ei mengsel. (Indien nodig kan je nog een paar eitjes extra klutsen als je vorm nog niet vol is.)
  • Snij de kerstomaatjes doormidden en leg ze met de gesneden kant naar boven op het mengsel.
  • Bak de quiche in de oven tot hij helemaal gaar is en niet meer vloeibaar in het midden (zo'n 30 minuten bij mij).
  • Laat enkele minuten afkoelen, hij is lekker koud of warm!

Heb je dit recept al eens geprobeerd?

Laat ons weten wat je ervan vond!