Ga terug
+ servings

Mediteraans groentenbrood

Totale bereidingstijd 00uur:45 minuten
Voorbereidingstijd 00uur:15 minuten
Bereidingstijd 00uur:30 minuten
Afdrukken Pin recept

Rate het recept hier

Nog geen beoordelingen
4 grote porties

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 aubergine
  • 3 paprika's 1x elke kleur
  • 8 zongedroogde tomaten
  • 8 zwarte olijven
  • 100 g volkoren zelfrijzende bloem
  • 1 el Italiaanse kruiden
  • 3 eieren

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Snij de ui, aubergine & paprika's in kleine stukjes en bak ze voor ongeveer 5-7minuten in een pan op het vuur tot ze zacht zijn. Voeg de laatste minuut de kruiden toe en kruidt af met peper en zout. Let op, probeer de groenten te bakken zonder deksel, anders worden ze te vochtig.
  • Snij de zongedroogde tomaten en olijven in stukjes en voeg bij het groentenmengsel. Laat wat afkoelen.
  • Doe de eieren in een grote kom en kluts ze goed door elkaar. Voeg de bloem toe en meng tot het mengsel 1 geheel is, niet langer. Voeg ook de groenten toe en mix door elkaar.
  • Bekleed een bakblik met een velletje bakpapier en olie alle kanten goed in. Doe het mengsel in het blik en bak in het midden van de oven voor ongeveer 30-35 minuten of tot een tandenstoker er schoon uit komt.
  • Laat tien minuutjes afkoelen alvorens je het brood aansnijdt.

Heb je dit recept al eens geprobeerd?

Laat ons weten wat je ervan vond!