10 burgers
Ingrediënten
Voor de burgers:
- 3 blikken zwarte bonen 400g per blik
- 1 grote ui of 1 el gedroogd uipoeder
- 2 teentjes look of 1 tl gedroogd lookpoeder
- 1 ei
- 1 el gemalen komijnzaad
- 50 g bloem of een ander meel
Voor de burgersaus:
- 2 el Camp's pickles
- 2 el mayonaise volle of light
- 1 el honing
Voor de burgers:
Snipper de ui en de knoflook fijn.
Bak de ui glazig voor 5 minuten en voeg dan de look toe en bak nog 1 min. Laat afkoelen.
Open de blikken en spoel de bonen af onder koud water. Doe ze in een kom en pureer met een staafmixer.
Voeg het uimengsel toe, alsook het ei, komijnzaad en bloem. kruidt goed af met peper en zout.
Verdeel het mengsel in 10 gelijke porties en maak er burgers van. Leg op een bord (bekleed met plastiekfolie) en zet eventueel een half uurtje in de koelkast.
Wanneer je klaar bent om te bakken, zet een koekenpan op middelhoog vuur en bak de burgers in wat olie voor ongeveer 3/4 minuten aan elke kant.
Heb je dit recept al eens geprobeerd?
Laat ons weten wat je ervan vond!