Ga terug
+ servings

Pindakaaskoekjes

Totale bereidingstijd 00uur:35 minuten
Voorbereidingstijd 00uur:15 minuten
Bereidingstijd 00uur:20 minuten
Afdrukken Pin recept

Rate het recept hier

Nog geen beoordelingen
10 koeken

Ingrediënten

  • 100 g pindakaas
  • 50 g boter kamertemperatuur
  • 60 g bruine suiker
  • 70 g zelfrijzende bloem
  • 1 ei

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Doe de pindakaas met de boter en suiker in een kom en mix goed met een garde of houten lepel.
  • Voeg het ei toe en mix goed.
  • Doe nu ook de bloem erbij en meng tot een glad deeg.
  • Rol balletjes van het deeg en verdeel over een bakplaat bekleed met bakpapier. Is het deeg wat te plakkerig, zet het dan voor zo'n 10 minuten in de koelkast om wat steviger te worden.
  • Druk de bolletjes plat met je vingers en maak eventueel het klassieke pindakaaskoekjes-patroon door een vork er langs twee kanten in te drukken.
  • Bak de koekjes in het midden van de oven voor 18 minuten (als je grote maakt) of 12 minuten (als je kleintjes maakt).

Heb je dit recept al eens geprobeerd?

Laat ons weten wat je ervan vond!