4 - 5 personen
Ingrediënten
- 10 lasagnebladeren
- 500 g ricotta
- 400 g spinazie ontdooid en uitgeknepen
- 50 g Parmezaanse kaas gemalen
- 1 ei
- 500 ml pastasaus
- 150 g mozzarella gemalen
Verwarm de oven voor op 180°C.
Kook de lasagnebladeren voor ongeveer 4-5 minuten in kokend water. Laat uitlekken en haal ze uit elkaar zodat ze niet gaan plakken.
Meng de uitgeknepen (belangrijk!) spinazie met de ricotta, Parmezaanse kaas en kruidt naar smaak met peper en zout. Voeg dan het ei toe.
Bestrijk de bodem van de ovenschaal met een heel erg dun laagje tomatensaus.
Bestrijk elk lasagneblad met een goede dikke laag vulling, maar laat ongeveer 2 centimeter vrij aan het eind.
Rol de lasagnebladeren in de lengte op (het vrije eind rol je laatst zodat de vulling er niet uitpuilt).
Leg de rolletjes in de ovenschaal.
Schep de overige saus erover.
Bestrooi met de mozzarella en bak voor 40 minuten in de oven tot goudbruin.
Heb je dit recept al eens geprobeerd?
Laat ons weten wat je ervan vond!