Ga terug
+ servings

Oosterse gevulde courgette

Totale bereidingstijd 00uur:40 minuten
Voorbereidingstijd 00uur:10 minuten
Bereidingstijd 00uur:30 minuten
Afdrukken Pin recept

Rate het recept hier

Nog geen beoordelingen
4 personen

Ingrediënten

  • 2 courgettes
  • 2 wortelen geraspt
  • 50 gram blanke rozijnen
  • 300 gram kipgehakt
  • 1 ei
  • 2 el currykruiden

Om te serveren:

  • Rijst quinoa, bulgur, ...

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Doe de rozijnen in een kommetje en bedek ze met koud water om ze te laten wellen.*
  • Snij de courgettes in twee en hol het vruchtvlees uit met een koffielepel. Hak de vulling grof met een mes.
  • Doe het gehakt, de geraspte wortelen, uitgelekte rozijnen, de currykruiden en het ei allemaal in een kom en meng goed door. Dit gaat het best met je handen. Kruid goed af met peper en zout.
  • Bak dit mengsel nu voor zo'n 5 à 10 minuten in een koekenpan tot het gehakt gaar is.
  • Leg de courgettes op een bakplaat bekleed met bakpapier en vul elke helft met het het gebakken gehaktmengsel.
  • Zet in het midden van de oven voor 20 minuten.
*Anders verbranden ze in de oven.

Heb je dit recept al eens geprobeerd?

Laat ons weten wat je ervan vond!