Ga terug
+ servings

Malteser cupcakes

Totale bereidingstijd 00uur:45 minuten
Voorbereidingstijd 00uur:15 minuten
Bereidingstijd 00uur:30 minuten
Afdrukken Pin recept

Rate het recept hier

Nog geen beoordelingen
24 grote cupcakes, 1 giga taart

Ingrediënten

Voor de cupcakes

  • 250 gram zelfrijzende bloem
  • 400 gram suiker
  • 75 gram ongezoete cacao
  • 120 ml neutrale olie zonnebloem, maïs, ...
  • 250 ml melk
  • 250 ml warm water of koffie*
  • 2 eieren losgeklopt

Frosting:

  • 200 g pure chocolade
  • 200 g boter op kamertemperatuur
  • 250 g poedersuiker
  • veel Maltesers! :)

Voor de chocoladecakejes:

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Neem een grote kom en zeef er de bloem, suiker en cacao in (hoeft niet per se, maar maakt de cake extra luchtig).
  • Roer goed door met een garde zodat alles gemengd is en maak een kuiltje in het midden.
  • Doe in het kuiltje de olie, melk en warm water en de twee eieren. Meng alles goed door. Het deeg zal lopend zijn.
  • Giet het deeg in de cupcakevormpjes en zet voor +-20 minuten in de oven.
  • Laat afkoelen terwijl je de frosting maakt.

Voor de frosting:

  • Breek de chocolade in kleine stukjes en zet voor 30 seconden in de microgolf. Roer door elkaar en zet opnieuw voor 30 seconden in de microgolf tot de chocolade gesmolten is.
  • Doe de boter en de poedersuiker in een grote kom en zet onder elkaar met een mixer tot goed gemengd. Voeg de gesmolten chocolade (die nu wat afgekoeld is) toe tot een gladde smeuïge massa.

Afwerking:

  • Verdeel de frosting over de cupcakes en werk af met de Maltesers.
Recept gebaseerd op de Simple Chocolate Cake door Joy of Baking.
* Je proeft de koffie niet in het finale product, maar dit geeft de chocoladesmaak een extra boost! Een aanrader dus als je koffie in huis hebt. ;)

Heb je dit recept al eens geprobeerd?

Laat ons weten wat je ervan vond!