1 persoon
Ingrediënten
Voor de havermout:
- 50 gram havermout de fijnste vlokken
- 250 ml melk of eventueel water
Voor de appeltaart topping:
- 1 appel
- 1 theelepel kaneel
- 1 theelepel ahornsiroop
- 1 eetlepel rozijnen
- 2 walnoten
Voor de topping:
Hiervoor schil je de appel en snij je hem in hapklare stukjes.
Zet een klein pannetje op het vuur en doe hier een lekje boter of olijfolie in. Bak de appelstukjes voor zo'n 3 minuten op hoog vuur tot ze lichtjes beginnen te kleuren en wat zachter worden (we willen echter geen appelmoes!).
Doe de kaneel, de ahornsiroop, de rozijnen, de walnoten (gecrushed met je handen) erbij en zet onder elkaar.
Haal het pannetje af het vuur terwijl je de havermout klaarmaakt.
Voor de havermout:
Je hebt twee opties.
Optie 1 = doe de melk en havermout in een kommetje en zet voor 1,5 minuut in de microgolfoven. Roer goed door.
Optie 2 = zet een pannetje op het vuur en doe de melk erin. Breng aan de kook en voeg dan meteen de havermout toe. Roer met een houten lepel voor 1 minuut tot een dikke pap ontstaat.
Schep in een kommetje en werk af met de appeltaarttopping die je eerder al maakte.
Heb je dit recept al eens geprobeerd?
Laat ons weten wat je ervan vond!