Ga terug
–+ servings

Appeltaart havermout

Totale bereidingstijd 00uur:10 minuten
Voorbereidingstijd 00uur:05 minuten
Bereidingstijd 00uur:05 minuten
Afdrukken Pin recept

Rate het recept hier

Nog geen beoordelingen
1 persoon

Ingrediënten

Voor de havermout:

  • 50 gram havermout de fijnste vlokken
  • 250 ml melk of eventueel water

Voor de appeltaart topping:

  • 1 appel
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 theelepel ahornsiroop
  • 1 eetlepel rozijnen
  • 2 walnoten

Voor de topping:

  • Hiervoor schil je de appel en snij je hem in hapklare stukjes.
  • Zet een klein pannetje op het vuur en doe hier een lekje boter of olijfolie in. Bak de appelstukjes voor zo'n 3 minuten op hoog vuur tot ze lichtjes beginnen te kleuren en wat zachter worden (we willen echter geen appelmoes!).
  • Doe de kaneel, de ahornsiroop, de rozijnen, de walnoten (gecrushed met je handen) erbij en zet onder elkaar.
  • Haal het pannetje af het vuur terwijl je de havermout klaarmaakt.

Voor de havermout:

  • Je hebt twee opties.
  • Optie 1 = doe de melk en havermout in een kommetje en zet voor 1,5 minuut in de microgolfoven. Roer goed door.
  • Optie 2 = zet een pannetje op het vuur en doe de melk erin. Breng aan de kook en voeg dan meteen de havermout toe. Roer met een houten lepel voor 1 minuut tot een dikke pap ontstaat.
  • Schep in een kommetje en werk af met de appeltaarttopping die je eerder al maakte.

Heb je dit recept al eens geprobeerd?

Laat ons weten wat je ervan vond!