Ga terug
+ servings

Aardappel met herfstvulling

Totale bereidingstijd 01uur:10 minuten
Voorbereidingstijd 00uur:15 minuten
Bereidingstijd 00uur:55 minuten
Afdrukken Pin recept

Rate het recept hier

Nog geen beoordelingen
4 personen

Ingrediënten

  • 4 middelgrote aardappelen iets kruimelige
  • 600 gram pompoen
  • 10 blaadjes salie
  • 50 gram feta
  • een handjevol pijnboompitten

Aardappelen in de oven:

  • Verwarm de oven voor op 200°C. Prik gaatjes in de aardappels en wikkel ze afzonderlijk in een laagje aluminiumfolie. Leg de aardappels op het middelrek voor 60-75 minuten.

Aardappelen in de microgolf:

  • Leg de aardappelen op een bord en prik gaatjes rondom. Zet ze voor ongeveer 7 minuten in de microgolf (of langer) tot je gemakkelijk met een mes helemaal doorheen de aardappel kan snijden.

Voor de topping:

  • Schil de pompoen en snij in plakken van ongeveer 1 cm. Snij die plakken dan weer in reepjes en daarna in blokjes van 1 cm voor een uniforme look (als je dat niet uitmaakt, hak er op los :D).
  • Zet een pan op het middelhoog vuur en doe er 2 eetlepels olijfolie in. Laat wat opwarmen.
  • Hou enkele salieblaadjes apart en hak de rest fijn.
  • Bak in de olie voor ongeveer 1 minuut tot de salie wat er wat donkerder begint uit te zien en je de kruiden kan ruiken.
  • Doe de pompoen bij in de pan en kruidt met peper en zout.
  • Bak de blokjes tot ze goudbruin en gaar zijn (duurde bij mij 7-8 minuten).
  • Haal de pan van het vuur en verkruimel de feta over de pompoen en zet onder elkaar met een lepel.
  • Optioneel: rooster de pijnboompitten in een droge pan op middel vuur tot ze goudbruin zien.
  • Snij de bovenkant van de aardappel open (of snij een rondje van de bovenkant) en rommel een beetje in de vulling met een vork zodat er plaats ontstaat voor de pompoenvulling.
  • Vul de aardappelen en werk af met wat (geroosterde) pijnboompitten en decoreer met de overgebleven salie.

Heb je dit recept al eens geprobeerd?

Laat ons weten wat je ervan vond!