Ga terug
+ servings

Zelfgemaakte peperkoek (5 ingrediënten)

Totale bereidingstijd 01uur:05 minuten
Voorbereidingstijd 00uur:10 minuten
Bereidingstijd 00uur:55 minuten
Afdrukken Pin recept

Rate het recept hier

Nog geen beoordelingen
14 plakjes

Ingrediënten

  • 400 gram havermout meteen havermeel kopen kan natuurlijk ook
  • 325 ml melk
  • 4 el stroop ik nam dadelstroop*
  • 6 el honing
  • 2 eieren
  • 2 el koekkruiden of kaneel als je dat niet hebt
  • 2 tl bakpoeder

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Doe de havermout in een blender of keukenmachine en maal de vlokken fijn. Laat de machine zeker een minuutje of twee draaien.
  • Doe in een grote kom de melk en roer door elkaar met de eieren, dadelstroop en honing.
  • Roer de koekkruiden en het bakpoeder onder het havermeel en voeg dit mengsel dan toe aan de melk en roer goed door.
  • Doe in een goed ingevet rechthoekig bakblik en bak voor circa 55 minuten in het midden van de oven.
*Je hebt ook bv. appel- of perenstroop, super lekker! Dit kan ook vervangen worden door extra honing.

Heb je dit recept al eens geprobeerd?

Laat ons weten wat je ervan vond!