Ga terug
+ servings

Herfstige speculaastaart

Totale bereidingstijd 00uur:45 minuten
Voorbereidingstijd 00uur:15 minuten
Bereidingstijd 00uur:30 minuten
Afdrukken Pin recept

Rate het recept hier

Nog geen beoordelingen
12 personen

Ingrediënten

Voor de cake:

  • 300 g zelfrijzende bloem
  • 350 g donkere bastaardsuiker
  • 240 ml neutrale olie
  • 180 g appelmoes z suiker
  • 4 eieren
  • 1 grote appel
  • 2 el speculaaskruiden

Voor de afwerking:

  • 250 ml room
  • 2 el poedersuiker
  • blauwe bessen
  • gehakte pistachenoten

Voor de cake:

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Doe de suiker, appelmoes en olie in een kom en roer goed met een garde.
  • Voeg één voor één de eieren bij het deeg.
  • Doe dan de bloem en kruiden erbij en roer met een garde net tot dat alle bloem opgenomen is.
  • Schil de appel en rasp met een fijne rasp. Schep onder het deeg met een spatel.
  • Ik gebruik een kleine springvorm dus ik neem er twee. Beboter ze en verdeel er wat bloem over zodat de cake na het bakken gemakkelijk los komt.
  • Schep het deep in de springvormen en bak voor 30 minuten in de oven.*
  • Laat de cake volledig afkoelen op een rekje alvorens je hem gaat decoreren.

Voor de afwerking:

  • Klop terwijl de cake bakt de koude room op samen met de poedersuiker met een elektrische klopper (of met de hand als je power hebt!).
  • Schep een paar grote scheppen op het midden van de onderste cake en druk er de bovenste zachtjes op tot de room bijna aan aan de kant is.
  • Schep de rest in een hoopje bovenop de bovenste cake en swirl wat rond met je spatel.
  • Decoreer met de gehakte nootjes en blauwe bessen en drizzle er eventueel wat ahornsiroop over.
*Gebruik je 1 grotere bakvorm, dan neemt de baktijd toe. De cake zal er dan tussen de 50-60 minuten in moeten. Hou hem in de gaten en test hem regelmatig met een satéprikker! Snij de cake na het afkoelen doormidden om hem te kunnen vullen.

Heb je dit recept al eens geprobeerd?

Laat ons weten wat je ervan vond!