Snij de pompoen doormidden en leg met de gesneden kant naar boven op een bakplaat. Zet 30 minuten in de oven tot deze beetgaar is.
Doe de ricotta in een kommetje en kruidt af met peper en zout en voeg 2 eetlepels water toe zodat de kaas goed smeerbaar wordt.
Schil de pompoen als hij wat afgekoeld is en snij in reepjes van ongeveer 1 cm dikte.
Begin de lasagne op te bouwen door een eetlepel tomatensaus in de bodem te leggen.
Leg er één laag lasagnevellen op.
Strijk een laagje ricotta op de lasagnevellen.
Leg daarop een laagje pompoen.
Daarna weer een paar eetlepels tomatensaus & we volgen dit proces tot alle ingrediënten op zijn. Eindig met ricotta aan de bovenkant.
Verdeel de Parmezaan en pijnboompitten over de bovenkant en zet voor 35 minuten in de oven.
* Is je saus nogal dik, doe er dan een paar eetlepels water bij. Je lasagne zal er zeker niet waterig door worden, maar de lasagnevellen hebben wel wat water nodig om te kunnen garen in de oven. ** Je kan ook mascarpone/cottage cheese gebruiken