Ga terug
+ servings

Zomerse eenpotspasta met tomaat

Totale bereidingstijd 00uur:20 minuten
Voorbereidingstijd 00uur:05 minuten
Bereidingstijd 00uur:15 minuten
Afdrukken Pin recept

Rate het recept hier

Nog geen beoordelingen
4 personen

Ingrediënten

  • 350 gram lange pasta
  • 800 gram kerstomaten
  • 1 ui
  • 1 bouillonblokje
  • 3 teentjes knoflook
  • 50 gram Parmezaanse kaas
  • verse basilicum

Extra smaakmakers (optioneel)

  • chilikruiden
  • oregano

  • Snij de tomaten in blokjes, de ui in fijne ringetjes en de knoflook in schijfjes.
  • Doe alle ingrediënten in een grote pot samen met 1 liter koud water.
  • Zet op hoog vuur en breng al roerend aan de kook. Kruidt af met peper en zout en eventueel de chilikruiden en wat oregano naar smaak.
  • Kook tot de pasta gaar is en het water goed genoeg verdampt is. Dit duurt meestal wat langer dan de kooktijd op de verpakking, aangezien de saus wat dikker is dan gewoon water.
  • Schep de kaas onder de pasta en werk af met de basilicum.

Heb je dit recept al eens geprobeerd?

Laat ons weten wat je ervan vond!