Ga terug
+ servings

Klassieke Cobb salade

Totale bereidingstijd 00uur:20 minuten
Voorbereidingstijd 00uur:05 minuten
Bereidingstijd 00uur:15 minuten
Afdrukken Pin recept

Rate het recept hier

5 van 1 beoordeling
2 porties als hoofdmaaltijd

Ingrediënten

  • 1 kipfilet ong. 150 gram
  • 100 gram magere spekblokjes
  • 2 eieren
  • 1 grote tomaat
  • 1 avocado
  • 1/2 de krop ijsbergsla of 1 zakje
  • 1 eetlepel bbq-saus optioneel

  • Kook de eieren gedurende 10 minuten in kokend water en schrik ze onder koud water om ze af te koelen. Pel ze zodra ze lauw zijn.
  • Snij de kipfilet in hapklare stukjes en bak in 4 minuten goudbruin. Kruid goed af met peper en zout. Gebruik je de bbq-saus? Doe deze dan samen met de gebakken kipblokjes en zet onder elkaar.
  • Bak daarna de spekreepjes krokant in dezelfde pan. Laat uitlekken op keukenpapier.
  • Snij de tomaat, eieren, avocado en ijsbergsla in hapklare stukken.
  • Neem een grote kom en beleg de bodem met ijsbergsla. Voeg daarna in rijtjes de verschillende ingrediënten toe. Presentatiegewijs kies je best kleuren die wat contrasteren. ;)
  • Kruidt af met peper en zout en werk af met je favoriete dressing.

Heb je dit recept al eens geprobeerd?

Laat ons weten wat je ervan vond!