2 porties als hoofdmaaltijd
Ingrediënten
- 1 kipfilet ong. 150 gram
- 100 gram magere spekblokjes
- 2 eieren
- 1 grote tomaat
- 1 avocado
- 1/2 de krop ijsbergsla of 1 zakje
- 1 eetlepel bbq-saus optioneel
Kook de eieren gedurende 10 minuten in kokend water en schrik ze onder koud water om ze af te koelen. Pel ze zodra ze lauw zijn.
Snij de kipfilet in hapklare stukjes en bak in 4 minuten goudbruin. Kruid goed af met peper en zout. Gebruik je de bbq-saus? Doe deze dan samen met de gebakken kipblokjes en zet onder elkaar.
Bak daarna de spekreepjes krokant in dezelfde pan. Laat uitlekken op keukenpapier.
Snij de tomaat, eieren, avocado en ijsbergsla in hapklare stukken.
Neem een grote kom en beleg de bodem met ijsbergsla. Voeg daarna in rijtjes de verschillende ingrediënten toe. Presentatiegewijs kies je best kleuren die wat contrasteren. ;)
Kruidt af met peper en zout en werk af met je favoriete dressing.
Heb je dit recept al eens geprobeerd?
Laat ons weten wat je ervan vond!