Breng water voor de pasta aan de kook & kook de pasta voor de aangegeven tijd.
Voeg de ansjovisfilets toe samen met een beetje van de olie. Bak 1 minuut.
Voeg de kappertjes toe en laat ook even meebakken. Was decourgette en snij ondertussen in kwartjes.
Voeg de courgette stukjes toe aan de pan en bak goudbruin in 2-3 minuten.
Voeg de tomatenblokjes, olijven en eventueel Italiaanse kruiden toe. Zijn je tomatenblokjes wat aan de zure kant, voeg dan een theelepel suiker toe om de smaak uit te balanceren.
Laat op middelhoog vuur pruttelen tot de pasta gaar is, vergeet zeker geen kopje pastawater (200ml) apart te houden!
Voeg het pastawater alvast de helft bij de pastasaus. Zie je dat de saus nog wat dik is, kan je nog wat extra toevoegen.
Proef de saus alvorens zout en peper toe te voegen. Door de ansjovis, kappertjes en olijven kan het goed zijn dat je geen extra zout meer moet toevoegen.
Meng de pasta en de tomatensaus goed door elkaar en dien op.
*Vervang dit door wat extra zout indien je het gehele recept vegetarisch wil houden