Ga terug
–+ servings

Pasta Puttanesca

Totale bereidingstijd 00uur:15 minuten
Voorbereidingstijd 00uur:05 minuten
Bereidingstijd 00uur:10 minuten
Afdrukken Pin recept

Rate het recept hier

4.80 van 5 beoordelingen
4 personen

Ingrediënten

  • 400 gram pasta
  • 1 eetlepel kappertjes
  • 50 gram ansjovisfilets*
  • 1 courgette
  • 1 blik tomatenpulp of tomatenblokjes
  • 2 eetlepels zwarte olijven in ringetjes
  • 1 eetlepel Italiaanse kruiden optioneel

  • Breng water voor de pasta aan de kook & kook de pasta voor de aangegeven tijd.
  • Voeg de ansjovisfilets toe samen met een beetje van de olie. Bak 1 minuut.
  • Voeg de kappertjes toe en laat ook even meebakken. Was decourgette en snij ondertussen in kwartjes.
  • Voeg de courgette stukjes toe aan de pan en bak goudbruin in 2-3 minuten.
  • Voeg de tomatenblokjes, olijven en eventueel Italiaanse kruiden toe. Zijn je tomatenblokjes wat aan de zure kant, voeg dan een theelepel suiker toe om de smaak uit te balanceren.
  • Laat op middelhoog vuur pruttelen tot de pasta gaar is, vergeet zeker geen kopje pastawater (200ml) apart te houden!
  • Voeg het pastawater alvast de helft bij de pastasaus. Zie je dat de saus nog wat dik is, kan je nog wat extra toevoegen.
  • Proef de saus alvorens zout en peper toe te voegen. Door de ansjovis, kappertjes en olijven kan het goed zijn dat je geen extra zout meer moet toevoegen.
  • Meng de pasta en de tomatensaus goed door elkaar en dien op.
*Vervang dit door wat extra zout indien je het gehele recept vegetarisch wil houden

Heb je dit recept al eens geprobeerd?

Laat ons weten wat je ervan vond!