Ga terug
+ servings

Luchtige Vanillecake

Totale bereidingstijd 01uur:15 minuten
Voorbereidingstijd 00uur:15 minuten
Bereidingstijd 01uur:00 minuten
Afdrukken Pin recept

Rate het recept hier

5 van 4 beoordelingen
1 cake

Ingrediënten

  • 150 gram pattiseriebloem*
  • 3 eieren
  • 180 gram boter
  • 150 gram suiker
  • 3 eetlepels melk
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 vanillestokje/1 theelepel vanille-extract

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Doe de eieren, melk en vanille in een kommetje (als je een vanillestokje gebruikt, snij het dan in de lengte doormidden en schraap met een mesje het merg eruit) en roer even door zodat alles goed gemengd is.
  • Doe de bloem, het bakpoeder en suiker in een grote kom en mix even door met een mixer. Je kan dit ook met de hand doen, maar dan moet je altijd wat langer roeren!
  • Voeg de boter toe en doe ook de helft van het ei-mengsel erbij. Mix op de laagste stand door tot alles goed gemengd is. Mix het mengsel dan voor 2 minuten (zet een timer!). Het deeg zou wat lichter en luchtiger moeten worden.
  • Doe dan nogmaals de helft van het overgebleven eimengsel bij het beslag en mix opnieuw 1 minuut en herhaal met het laatste deel van het eimengsel tot alles goed gemengd en luchtig is.
  • Bestrijk een cakevorm in met wat boter en doe wat bloem in de bakvorm en verdeel zodat alle zijden bedekt zijn met een laagje bloem.
  • Doe het beslag in de bakvorm & en strijk de bovenkant wat glad.
  • Zet de cake voor zo'n 60 minuten in de oven (check met een tandenstoker, kan zijn dat hij er wat langer in moet). Als de cake wat de bruin wordt, leg er dan een dubbel laagje aluminium folie over zodat hij niet verbrand.
  • Laat de cake afkoelen in de vorm voor zo'n 15 minuten en maak hem dan voorzichtig los en zet hem op een afkoelrekje.
* Je kan ook gewone bloem gebruiken! Dan moet je echter één eetlepel bloem weghalen en vervangen door één eetlepel maïzena.

Heb je dit recept al eens geprobeerd?

Laat ons weten wat je ervan vond!