500gramgekookte en geschilde krielaardappeltjesuit de koeling, schijfjes/blokjes, rondjes...
150-250grammagere spekblokjes
50gramnotenmengeling, wat je lekker vindt
250gramricotta*
Verwarm de oven voor op 200°C.
Zijn je spruitjes nog niet schoongemaakt doe dat dan eerst. Was de spruitjes onder de kraan en laat ze goed uitlekken. Snij het “kontje” er onderaan af en snij de spruitjes in twee of in 4 als ze echt groot zijn.
Verspreid de spruitjes over de grootste ovenplaat die je hebt. Doe er de aardappeltjes en de spekjes erbij. Voeg een scheutje olijfolie toe en kruid goed met peper en zout. Schep om en zorg dat alle ingrediënten gelijk verdeeld worden en er niet te veel groenten op elkaar liggen.
Zet de ovenschotel voor 35-45 minuten in de oven, afhankelijk van je oven.
Schep de groenten om na een kwartier. Voeg de noten toe bovenop de ovenschotel. Let er op dat de spruitjes niet aanbranden, maar donkere blaadjes geven extra crunch. Bak het geheel niet te lang, want dan wordt het gerecht nogal droog.
Werk af met een paar mopjes ricotta en smullen maar!
*Een andere kaas die je lekker vindt kan natuurlijk ook, bv. geitenkaas, feta, ..