Ga terug
+ servings

Spruitjes uit de oven met spek, aardappel en noten

Totale bereidingstijd 00uur:50 minuten
Voorbereidingstijd 00uur:10 minuten
Bereidingstijd 00uur:40 minuten
Afdrukken Pin recept

Rate het recept hier

4.86 van 7 beoordelingen
4 personen

Ingrediënten

  • 800 gram spruitjes
  • 500 gram gekookte en geschilde krielaardappeltjes uit de koeling, schijfjes/blokjes, rondjes...
  • 150-250 gram magere spekblokjes
  • 50 gram noten mengeling, wat je lekker vindt
  • 250 gram ricotta*

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Zijn je spruitjes nog niet schoongemaakt doe dat dan eerst. Was de spruitjes onder de kraan en laat ze goed uitlekken. Snij het “kontje” er onderaan af en snij de spruitjes in twee of in 4 als ze echt groot zijn.
  • Verspreid de spruitjes over de grootste ovenplaat die je hebt. Doe er de aardappeltjes en de spekjes erbij. Voeg een scheutje olijfolie toe en kruid goed met peper en zout. Schep om en zorg dat alle ingrediënten gelijk verdeeld worden en er niet te veel groenten op elkaar liggen.
  • Zet de ovenschotel voor 35-45 minuten in de oven, afhankelijk van je oven.
  • Schep de groenten om na een kwartier. Voeg de noten toe bovenop de ovenschotel. Let er op dat de spruitjes niet aanbranden, maar donkere blaadjes geven extra crunch. Bak het geheel niet te lang, want dan wordt het gerecht nogal droog.
  • Werk af met een paar mopjes ricotta en smullen maar!
*Een andere kaas die je lekker vindt kan natuurlijk ook, bv. geitenkaas, feta, ..

Heb je dit recept al eens geprobeerd?

Laat ons weten wat je ervan vond!