4 personen
Ingrediënten
- 500 gram aardappelen of puree van de vorige dag
- 250 gram boerenkool gesneden
- een handvol kerstomaatjes zongedroogde kan ook!
- 200 gram gerookte forel
- een handjevol pijnboompitten optioneel
Schil de aardappelen, snijdt ze in gelijke stukken en kook ze samen met de boerenkool in ruim water tot de aardappelen gaar zijn. Als je een mes erin prikt en ze vallen er af zijn ze klaar!
Plet de aardappelen en de boerenkool met wat melk, zout, peper en nootmuskaat tot puree. Hoe chunky of glad mag je zelf kiezen.
Snij de tomaatjes in twee en de forel in hapklare stukken. Doe de pijnboompitten in een koekenpan zonder olie en laat ze lichtbruin worden. Let op dat ze niet aanbranden, waste of money! ;)
Zet de puree terug op het vuur en voeg de kerstomaatjes, forel en pijnboompitten toe. Roer goed door zodat alle ingrediënten wat door gewarmd worden.
Werk eventueel af met Parmezaanse kaas moest je dat nog in huis hebben.
Heb je dit recept al eens geprobeerd?
Laat ons weten wat je ervan vond!